Blog

ANYAGI BIZTONSÁG 2-IK RÉSZ

Nem csak a pénzen múlik az anyagi biztonság - e-Mental

MI JELENT AKKOR ANYAGI BIZTONSÁGOT?

Mostanra már minden bizonnyal magad is kitaláltad: anyagi biztonságot kizárólag a folyamatos bevétel nyújthat.Ha van befektetésed, ami minden hónapban termel neked mondjuk ötszázezer forintot, akkor szert tettél egy bizonyos mértékű anyagi biztonságra. Ha van egy vállalkozásod, ami havonta megtermel számodra például egymillió forintot, akkor szert tettél egy bizonyos mértékű anyagi biztonságra.

AZONBAN A FOLYAMATOS BEVÉTEL SEM JELENT MINDEN ESETBEN ANYAGI BIZTONSÁGOT! Ahhoz, hogy ezt megértsük, először is meg kell ismernünk, milyen szisztéma szerint kezelhetjük a bevételeinket. .

BEVÉTELEINK ALACSONYABBAK, MIT A KIADÁSAINK

Ebben az esetben az eladósodás felé tartunk. Ez a pénzügyi hiba sajnos annyira gyakori, hogy még nemzetállamok is el követik, pedig az országok pénzügyeit elvileg egy szakértökből álló minisztérium irányítja.Ilyenkor a bevételeink és a kiadásaink különbözetét kölcsönökből, hitelből vagy régebben szerzett értékeink eladásából tudjuk pótolni. Amennyiben ez a helyzet tartósan fennáll, az eladósodottság gyakorlatilag, visszafordíthatatlan méreteket is ölthet.

Folytatása következik

You may also like...