Blog

ANYAGI BIZTONSÁG

1-RÉSZ

ANYAGI BIZTONSÁG?

Mi az anyagi biztonság? Ha gazdagok vagyunk? Ha sok pénzünk van? Ha drága dolgokat birtoklunk?

A gazdagságról mindenkinek más jut az eszébe, azért fontos, hogy közös nevezőre tudjunk jutni ebben a fundamentális kérdésben.

VAJON GAZDAG AKINEK SOK PÉNZE VAN? VAJON ANYAGI BIZTONSÁGBAN ÉL?

Ha vetünk egy pillantást a lottómilliomosokra, akik kétharmada két éven belül elveszti a teljes nyereményét, akkor a válasz nyilvánvaló.Látható, hogy a vagyon csupán átmenetileg képes biztosítani a biztonságot ( helyesebben: a biztonság illúzióját), ezért a sok pénz önmagában, nem jelent anyagi biztonságot, akár öröklés,akár nyeremény, akár munka munka árán jutottunk hozzá.

VAJON GAZDAG, AKINEK ÉRTÉKES VAGYONTÁRGYAI VANNAK? VAJON ANYAGI BIZTONSÁGBAN ÉL?

Ismerek pár olyan embert, akinek több százmillió forint értékű ingatlan van a birtokában.Csakhogy ezek az ingatlanok hosszú évek óta eladhatatlanok, fenntartásuk viszont hatalmas költséget jelent minden évben.

Az egyik ingatlantulajdonos ismerősöm ezért kénytelen egy multinál dolgozni, és jövedelmét nagyrészt erre költeni. Nem állítom, hogy nagyon jó anyagi körülmények között él az illető, és azt sem, hogy anyagi biztonságban lenne.

Sőt ha sikerülne egycsapásra eladnia az ingatlanjait, akkor sem lenne még anyagi biztonságban, hiszen mint láttuk, a pénz önmagában nem jelent biztonságot.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK

You may also like...