Blog

CIGÁNYKÁRTYA

A cigánykártya üzenete 2017-re | Hír.ma

Magyarországon először 1850-ben készült A CIGÁNYKÁRTYA
Alapja az 1670-ben készült Lenthall 52 lapos kártya,
amelyből ezután a XIX. század elején keletkezett
Európában is elterjedt ez az illusztált jóskártya .

Az egyik legrégebbi jóskártyának tartják, a “CIGÁNYKÁRTYÁT” amelyet a hagyomány szerint India felől a vándorló cigányok hoztak magukkal Európába, és honosítottak itt meg a jövendőmondások során.

EZT a kártyatípust úgy határozhatnánk meg, hogy képekkel és feliratokkal ellátott lapok összessége, amelyet jövendőmondásra használnak.

Minden lapon egy-egy fogalom felirata szerepel, amelyet a kártya illusztrációja alátámaszt, árnyal vagy kiegészít.

MIKOR lehet kártyajóslást csinálni?

A kártyákat bármiről megkérdezhetjük, de ne várjunk egyértelmű igent, vagy nemet válaszként! Az üzenetük nem konkrét tettre sarkall, hanem átgondolásra késztet, útmutatást ad.

HOGYAN ADNAK VÁLASZT A KÁRTYÁK?

A lapokat könnyen össze lehet olvasni, kiegészítik egymást, bárki számára megérthetôek.

A kártyáink képesek mesélni a jövőnkről. A tudatalattink képekben fejezi ki egymást. Elegendő az osztás előtt feltenni a kérdést, de le is lehet írni, minden új kérdésnél, ismételt kirakás, hogy az értékelésnél lássuk a választ.

Mennyi időközönként érdemes kivetni a kártyát, és kérdezni?

Érdemes akár minden nap egy lapot húzni, de nem ez a jellemző, és közben figyelni az életünk eseményeit, hogy felismerjük az összefüggéseket. A kártyák maximum három hónapos időintervallumban adnak választ.

A kártyajóslás a mindennapi életbe is begyűrűzött, számos kultúra adoptálta Európától egészen Amerikáig.

Ennek a kártyának a mesteri forgatása a lapok összeolvasásában, és a színes kirakási módozataiban rejlik. A lapok jelentését bárki megtudja tanulni.

EZ A CIGÁNYKÁRTYAVETÉS az egyik legcsodálatosabb jóstechnika, Amellyel szabadon utazhatunk a végtelen időben és térben, válaszra és segítségre találva az élet legnehezebb pillanataiban, segítséget mutat, hogy könnyebbé elviselhetővé tegye a nehéz helyzeteket.

You may also like...