Blog

D-VITAMIN

Jutavit D3-vitamin Forte 4000NE tabletta 100x – patika-akcio.hu

Ha kizárólag D- vitamint ajánlanék Önnek, már akkor is számíthatna az alábbi jótékony hatásokra:

Segíti és erősíti az immunrendszer működését. Fontos szerepe van a normális izomerő fenntartásában. Az időskori elesések és combnyaktörések nagy része visszavezethető a D-vitamin hiányából fakadó izomgyengeségre.

A növekedés során nélkülözhetetlen a megfelelő izomfejődéshez. Erősítik a ráksejtek elpusztításáért felelős fehérvérsejtek daganatellenes képességét. Kálcium anyagcsere egyik fő szabályozója, irányítója. A csontokból szükség esetén kálciumot szabadít fel és juttat a vérbe. Segíti a csontok szilárd anyagának kialakulását.

Fokozza a kollagén termelődését, amely nélkülözhetetlen a bőr, az ízületek, a csontok, a fogak és az erek épségének fenntartásához.Segíti a belek falában zajló energianyerő folyamatokat. Csökkenti az emlő, prosztata- és vastagbéldaganatok gyakoriságát. Szabályozza az immunrendszer működését és ezzel mérsékelheti az autoimmun folyamatokat.

A D-vitamin elégtelen mennyiségének vagy hiányának ismertebb tünetei: Fokozott hajlam a csontritkulásra, növekedési zavar, gyermekeknél elhúzódó fogváltás. Fogzománc rendellenességek, zavart fogfejlődés. Csontok lágyrészeinek burjánzása. Csontfájdalmak. Petyhüdt izomzat, izomgyengeség.

És természetesen mindaz, ami fentebb felsorolt jótékony hatásuk gyengüléséből vagy kieséséből fakad, de amelyeket nehezebb konkrétan csak a D-vitamin hiányával azonosítani.

You may also like...