Blog

JÓSLÁS MAGYAR KÁRTYÁVAL

Ki ne ismerné ezt a kártyát, gyerekkorom nyaralásaihoz kötelezően hozzátartozott az esti kártyaparti. Mint mindennel, ezzel is lehet jósolni, a kirakás lehet hasonló a cigánykártyához, majdhogynem mindegy, kinek mi a legkézenfekvőbb.

A magyar kártya – mivel forradalmi ihletésű, és lapjain forradalmi hangulat érezhető, igen alkalmas nem csupán magánéleti, hanem analógiás népcsoportokat érintő sorsvetésre.

 A magyar kártyás jóslás egyes leírások szerint a muzsikus cigányok által került az úri szalonokból és kaszinókból haza, és ott találtak rá az asszonyok, akik jósoltak vele.

Jó, ha saját paklival jósolunk, amelyet nem használnak játékra, a legoptimálisabb, ha más nem is nagyon érinti meg a lapokat. A kártyát alaposan össze kell keverni, miközben tartsuk a kezünkben hosszabb ideig. A kirakási módoknál jellemzőbb jóslási módszer a magyar kártya paklihoz kapcsolódóan a „kiszámolós”, amikor is tudjuk, hogy az élet mely területére vonatkozóan hányadiknak kell foglalkoznunk. A kiszámolt lapok egyértelműen kiadják egy-egy terület jellemzését. Megkeresik a kirakott kártyák között a kérdező személyét jelölő kártyát, majd a körülötte található lapokat értelmezik.  A Jóslatok azon alapszik, hogy a sorsát megtudakolni vágyó személyt jelző figura körül – csoportosuló kártyalapok az illető szerencséjére vagy szerencsétlenségére, vagy felgyógyulásra utalnak. kártyavetésnél minden egyes lapnak sajátos jelentése van.

Többféle kirakási mód is létezik, az egyszerűbb változat a három lapos kártya a -múlt- a jelen – a jövő, de a 32,lapos kártya kirakása ,érdekes több szintűek a magyar kártya lapjai könnyen értelmezhetőek.

A magyar kártya lapjainak jelentése

Egyik kedvenc jóseszközöm.

You may also like...