Blog

MIT TESZ AZ ALKOHOL SZERVEZETTEL?

Mit tesz az alkohol a szervezettel?

Társadalmunkban az alkohol a legszélesebb körben használt drog, és mivel könnyű hozzájutni, senki nem is tekinti annak. Pedig drog, és ha visszaélnek vele, rengeteg kárt tehet a szervezetben.

Az alkohol a központi idegrendszernek nem serkentője,hanem gyakorlatilag szedatív -depresszáns. A vénák megrepedését idézheti elő. Nem melegít fel, hanem éppen ellenkezőleg, a fokozott verejtékezés és hőleadás következtében lehűt. Az agysejtektől megvonva a szükséges vizet, elpusztítja azokat. Lecsökkentheti a szervezet B1-B2-B6-B12,C-és K-vitamin tartalmát, folsavszintjét, valamint cink,-magnézium- és káliumkoncentrációját. Naponta négy ital szervkárosodást eredményezhet. A májban gátolhatja a zsírok felhasználását.

Csak azért, mert a különböző italok alkoholtartalma eltérő, ne csapja be magát.

4 doboz sörtől ugyanolyan spicces lesz, mint négy felestől. Meglepő módon kevésbé számít az, hogy mit iszik mint inkább az, hogy mikor teszi. Amíg a felszívodott alkohol a vérben kering, változik a nap folyamán. Ez persze azt is jelenti, hogy minél tovább marad az alkohol a vérben annál több ideje van, hogy az agysejtekre hasson.

A vitaminok csökkentik az alkoholéhséget.

Alkohol betegség - Dr. Vida Orsolya

You may also like...